Berichten

Geweven Draagdoek

Header geweven draagdoek

De geweven draagdoek is echt de alleskunner onder de doeken. Je hebt ze in verschillende maten, blends en alle kleuren en printjes die je maar kan bedenken. Ze zijn zacht genoeg voor de allerkleinsten en sterk genoeg voor de allergrootsten.

Basis maat

Als je wil beginnen met dragen met een geweven draagdoek is het handig om je basismaat te weten, meestal is dit een maat 6 of 7. Zelf ben ik klein en is mijn basismaat een maat 6, maar als je groter bent is een maat 7 handiger. De beste manier om hier achter te komen is om gewoon eens te passen. Ik heb beide maten in mijn assortiment zitten en deze kan je tijdens een consult passen.

Beginnen met knopen

Meestal start je met de FWCC knoop (Front Wrap Cross Carry), zoek maar eens een filmpje op als voorbeeld. Dit is een hele fijne knoop waarbij je kindje op je borst zit op kusjes hoogte. Oneindig veel kusjes en knuffels dus! Het fijne aan een consult voor deze knoop is dat je eerst kan oefenen met een pop, zodat je na het consult zelfverzekerd genoeg bent om je kindje erin te dragen. Ook zijn er een aantal punten waar je op moet letten die tijdens een consult allemaal besproken worden.

De ervaren “knoper”

Ben je een tijdje op weg met de FWCC dan kan je andere knopen uit gaan proberen, zoals de ruck. Hierbij draag je je kindje op de rug. Dit is erg fijn met bijvoorbeeld klusjes in huis, of als je ook nog andere kinderen hebt en je handen vrij wilt hebben. Ook kan je met een geweven doek op je heup dragen. Voor verschillende knopen kan je verschillende maten doeken gebruiken.

Een voorbeeld van de kracht van een geweven draagdoek. Hier draag ik mijn kleuter in de Ruck.
Verschillende blends

Er zijn op dit moment ontzettend veel verschillende draagdoeken op de markt. Alle kleuren en patronen zijn te krijgen en ook heb je oneindig veel blends van verschillende stofsoorten. Zo heb je van een katoenen doek tot aan een linnen mix. Maar ook bijvoorbeeld mixen met bananenbladvezels of zeewier. En natuurlijk kunnen we de fijne blends met wol niet vergeten.

Jouw kindje dragen?

Wil je graag leren dragen met een geweven draagdoek? Dan kan ik je helpen tijdens een consult.

× Stel je vraag