Berichten

Zomer

Header blog Zomer
Dragen in de zomer

In de zomer kan je dragen met zowel een draagdoek als een draagzak. Is het heel warm? Dan is het wel belangrijk om op te letten dat je drager luchtig is, zodat je kindje geen last krijgt van warmtestuwing en oververhitting. Dragen in de zomer is echt anders dan dragen in de winter.

Wat draag je zelf

Jouw kindje zit tijdens het dragen tegen jou aan. Het is daarom van belang dat je geen synthetische bovenkleding aan doet, dit kan erg gaan zweten en is niet luchtdoorlatend. Wollen of katoenen kleding zijn fijn om zelf te dragen. Stop ook geen Hydrofiel tussen jou en jouw kindje in, dit kan soms fijn voelen, doordat jouw kindje niet tegen je zweterige lijf aan zit, maar kan ook op het gezicht van jouw kindje terecht komen. Af en toe even je borst drogen waar je kindje tegenaan ligt met een doek kan natuurlijk wel.

Wat draagt jouw kindje

Meestal is het genoeg om baby’s en kinderen hetzelfde aan te trekken als jijzelf. Houdt er ook rekening mee dat een luier zomers best warm kan zijn en de drager ook telt voor een extra laagje stof. Er zijn schema’s te vinden op internet wat je kindje bij welke temperatuur aan kan, maar ik merk zelf dat je het beste kan voelen en kijken naar jouw kindje. Elk kind is anders en je moet kijken naar wat jouw kindje fijn vind. Let wel op dat je kindjes meestal te warm aankleed dan te koud en dat te warm juist gevaarlijker is.

Ook in de drager gelden natuurlijk de normale waarschuwingen, blijf tijdens het warmst van de dag zoveel mogelijk uit de zon, smeer in met zonnebrand en een handige tip voor dragen in de zomer is om een fijn zonnehoedje te kopen. Zo blijft het hoofdje lekker uit de zon.

Welke drager

Je hebt voor bij het zwembad (niet om echt mee te zwemmen natuurlijk, maar wel om lekker te spetteren) fijne aquaslings. Deze ringslings zijn van mesh en daardoor heel luchtig. Nog een voordeel van deze dragers is dat ze snel drogen. Zo kan je fijn met water spelen, de drager ophangen en hem na een uurtje weer gebruiken.

Er zijn ook fijne draagzakken met een mesh rugpand. Deze zijn wat luchtiger dan andere draagzakken, maar een fijne draagzak van draagdoeken stof kan ook luchtig genoeg zijn.

Bij draagdoeken heb je fijne dunne katoenen of linnen doeken die luchtig zijn in de zomer. Eigenlijk wordt voor de zomer een geweven doek aangeraden, deze kan je namelijk enkellaags knopen. Hierdoor is de geweven draagdoek minder warm dan een rekbare draagdoek.

De rekbare draagdoek is vooral fijn voor de vroege lente, herfst en winter. Tijdens warme dagen is deze doek gewoon te warm, omdat het vaak best een dikke stof is en hij drielaags geknoopt moet worden.

Leren dragen

Wil jij leren dragen voor de zomer? Ga je bijvoorbeeld op vakantie en heb je geen zin om de hele tijd vast te zitten aan de kinderwagen? Ik heb verschillende draagdoeken en draagzakken die geschikt zijn voor de zomer die je bij mij kan passen.

Boek een consult via mijn contactformulier.

Wil je meer weten over dragen in de zomer of heb je een vraag? Stuur mij dan ook gerust een bericht via het contactformulier of via mijn Instagram.

× Stel je vraag