Berichten

Dragen in het najaar

Header blog dragen in het najaar

De zomer is ten einde en de eerste blaadjes vallen weer van de bomen. Je wilt je kindje graag ook in het najaar dragen, maar waar moet je dan allemaal aan denken? In deze blog leg ik jou alles uit over dragen in het najaar.

Regen

In de herfst ontkomen we er in Nederland bijna niet aan, het gaat op een moment regenen. Toch is het voor alle kindjes heel belangrijk om lekker buiten te zijn en soms moet je ook gewoon echt even weg. Je kunt je kindje natuurlijk in een kinderwagen doen met zo’n onmogelijke regenhoes die je eromheen vouwt.. maar wist je dat er ook verschillende manieren zijn om je kindje te dragen en toch droog te houden? Hierbij kun je denken aan een paraplu, draagjas of regencover.

Draagjas

Er zijn op de markt hele fijne softshell draagjassen. Deze zijn waterafstotend, winddicht en het hele jaar te dragen. Een draagjas komt vrijwel altijd met verschillende inzet stukken, 1 voor het dragen (op je buik of op je rug) en 1 voor als je zwanger bent. Zo kun je de jas lang gebruiken tijdens je zwangerschap, tijdens het dragen en zonder inzet stukken als gewone jas.

Draagcover

Heb je zelf al een goede jas, niet zoveel te besteden of willen jij en je partner allebei kunnen dragen dan is een draagcover een goede oplossing. Je hebt speciale draagcovers voor de regen of draagcovers die je kindje warm houden tijdens koudere dagen. Een draagcover draag je over je draagzak of doek heen en onder je jas.

Wist je dat je zowel met een draagdoek als een draagzak kan dragen onder een draagjas of draagcover?
Kleding

Ben je al overtuigd om jouw kindje lekker te dragen in het najaar, maar vraag jij je af welke kleding je kindje dan moet dragen? Onder een draagjas of draagcover hoeft jouw kindje zelf geen jas aan. Wel kan je denken aan een warm broekje, sokken, shawl en muts. Belangrijk is (zoals altijd) dat jij je kindje in de gaten houdt en met regelmaat even aan het nekje en de beentjes voelt hoe warm je kindje is. Een tip: te warm aankleden is gevaarlijker dan te koud.

Benieuwd waar ik mijn draagjas vandaan heb?

Wil je meer informatie over draagjassen of draagcovers? Neem dan contact op via mijn contactpagina

Tijdens een consult kun je ook mijn draagjas bij mij passen, laat het even weten in het contactformulier en ik zorg dat ik de draagjas meeneem. Heb je een andere maat? Dan kan je hem bekijken en kan ik je in contact brengen met het verkooppunt.

× Stel je vraag