Berichten

Rekbare Draagdoek

In deze blog leg ik uit wat een rekbare draagdoek is en wat de voor- en nadelen zijn van een rekbare doek. Onderin de pagina is een knop waarin je naar mijn contact pagina gaat, via deze pagina kan je bij mij een consult boeken om te leren dragen met een rekbare draagdoek.

Starten met dragen
voorbeeld dragen met rekbare draagdoek

De doek waar het vaakst mee gestart wordt is de rekbare doek. Dit is een doek waar, zoals de naam al zegt, een beetje rek in zit. Door de rek in de doek kan je de doek van te voren knopen en daarna pas je kindje erin doen. Zo hoef je niet meer aan te spannen als je kindje erin zit, dit is als je nog niet heel ervaren bent met knopen makkelijker.

Voor de kleinsten

Een rekbare doek is vooral in het begin fijn. Naarmate je kindje ouder en zwaarder wordt zal het dragen in een rekbare doek ook zwaarder zijn en kan je fijner dragen met een draagzak of geweven doek.

Van te voren knopen

Je knoopt een rekbare doek van te voren en belangrijk is dat de doek zo strak zit als een aangesloten t-shirt. In principe hoef je bij een goed aangespannen rekbare doek geen nekrolletje te gebruiken, maar als je dit fijn vindt kan je het handigst een hydrofiel washandje gebruiken. Een rekbare doek knoop je zo strak als een aangesloten t-shirt. In het begin voelt dit soms een beetje gek, maar zodra je jouw kindje erin hebt voel je dat dit ook het lekkerste zit.

Voordelen

  • je kan een rekbare doek van te voren knopen
  • een rekbare doek kost meestal niet heel veel

Nadelen

  • je kindje wordt snel te zwaar
  • in de zomer is een rekbare doek vaak te warm

Kortom

Wil je graag je kindje dragen in een doek die makkelijk te knopen is en die je van te voren al aan kan spannen, dan is de rekbare draagdoek ideaal. Een rekbare doek is een mooi begin van jullie draagavonturen. En wordt jouw kindje te groot voor de rekbare doek dan heb je al wat ervaring met het knopen en kan je overstappen op een draagzak of een mooie geweven draagdoek.

Wil jij leren om met een rekbare doek te knopen? Stuur mij dat gauw een berichtje om een consult in te plannen.

× Stel je vraag