Berichten

Verschillende dragers

Er zijn vele verschillende soorten dragers. Welke het beste bij jou past is heel persoonlijk en voor verschillende situaties zijn verschillende dragers handig.

Draagdoeken

De meest veelzijdige drager vind ik een geweven draagdoek. Die kan voor pasgeboren babytjes met de FWCC (Front Wrap Cross Carry) en zelfs nog voor kleuters in bijvoorbeeld de DH (Double Hammock). Er is een rekbare doek waarin je de allerkleinsten kan dragen. Deze is vooral voor de eerste maanden erg fijn, omdat je hem van te voren kan knopen en daarna pas je kindje erin doet. Als laatste heb je nog een ringsling. Dit is een kleine doek met ringen eraan. Vooral fijn voor kleine afstanden en te gebruiken vanaf de babytijd tot kleutertijd. Bij een ringsling draag je jouw kindje op de heup en hij is heel klein op te vouwen, dus kan gemakkelijk mee in je tas.

verschillende soorten dragers

draagzakken

Een draagzak is ook heel persoonlijk, net zoals bij een spijkerbroek heeft elke draagzak een andere pasvorm. Hierdoor is het dus heel belangrijk dat je voor aanschaf verschillende draagzakken probeert en eentje kiest die goed bij jou past. Ook zijn er verschillende niet ergonomische draagzakken te koop, die wel benoemen dat ze ergonomisch zijn, kijk hier dus voor uit. Het beste is om draagzakken te passen en aan te schaffen bij een draagconsulent.

Er zijn heel veel verschillende merken met mooie draagzakken en ook verschillende soorten. Zo heb je de Meh Dai die een vast rugpand heeft en je verder kan knopen. Een Halfbuckle, die je vastklikt met een gesp bij de tailleband en verder knoopt en een Fullbuckle die je volledig vast kan klikken met gespen. Dit zijn de meest voorkomende draagzakken.

Vragen?

Wil je eens een drager uitproberen of meer over een soort drager weten? klik hier om het contactformulier in te vullen.

× Stel je vraag