Berichten

Dragen in het Voorjaar

Header dragen in het voorjaar

Het voorjaar is nu echt begonnen en dit is een heerlijk seizoen om te dragen. Je zit niet meer met een draagjas of een kleintje die in een dikke winterjas zit. Maar wat doe je jouw kindje eigenlijk aan nu het warmer wordt en hoe zorg je ervoor dat het hoofdje vrij blijft van de zon?

Zonnehoedje

Waar je jouw baby’tje eerst misschien wel een mutsje op deed tijdens het wandelen, wordt het nu tijd voor zonnehoedjes of petjes. Zo zijn de ogen ook beschermd tegen de zon. Natuurlijk moet je jouw kindje goed in de gaten houden en kan je het beste wandelen op tijden dat de zon niet het felst is. Dus lekker een ochtend wandeling of een wandeling aan het einde van de middag.

Kleertjes

Je kunt jouw kindje net zoveel kleren aan doen als je ook bij jezelf aan doet. Heb je een dikke draagzak of doek dan reken je dit als een laagje kleding, dus doe je jouw kindje een laagje minder aan. Heb je een draagzak of ringsling van mesh dan zou dit iets koeler zijn dan een dikkere draagzak of doek. Let altijd goed op hoe je kindje aanvoelt. In het begin kan je laagjes kleertjes aandoen die ook makkelijk uit kunnen. Zo kan je makkelijk spelen met de hoeveelheid laagjes en kijken naar wat voor jouw kindje het comfortabelste is.

Kortom
Over mij. MamaLiefdevol op de foto tijdens een wandeling waar ik draag in het voorjaar

Let goed op jouw kindje ook tijdens het wandelen. Voelt hij/zij warm of koud, is hij/zij tevreden. Houd ook goed de zonkracht in de gaten en ga je midden op de dag wandelen vergeet dan niet jouw kindje (en jezelf) in te smeren met zonnebrand. Geniet vooral van het dragen in het voorjaar, bewonder samen de bloesem in de bomen en kijk hoe alle vogeltjes weer hun nestje klaar maken. Veel draagplezier!

Meer lezen?

Kijk ook eens bij mijn blogs over de geweven draagdoek, ringsling (waar ik ook informatie geef over een sling van mesh) of verschillende dragers.

× Stel je vraag