Berichten

Mijn draagreis

Header mijn draagreis

Dit jaar is het thema van de European Babywearing week “our carrying journey”. Hier is het verhaal van mijn draagreis.

Het begin

Mijn draagreis begon in 2017, of nou ja eigenlijk al een tijd daarvoor. Ik droomde er al voor mijn eerste zwangerschap over hoe ik later met mijn kindje in een draagdoek zou lopen. Dat leek me zo heerlijk en ook heel natuurlijk, om mijn kindje zo dichtbij mij te hebben. Ik zag natuurlijk wel veel mensen met kinderwagens lopen, maar er was bij ons in de buurt 1 mama die altijd heerlijk met haar kindje in de draagdoek de hond uit ging laten. Dat vond ik er altijd zo mooi uit zien!

Zwanger

Toen we in 2017 in verwachting waren van ons eerste kindje ging ik me wat inlezen over draagdoeken en welke het beste zou zijn. Er was op dat moment echt nog een stuk minder te vinden aan informatie dan tegenwoordig. Ik kwam uit op een geweven draagdoek. Even later liepen we op een baby en zwangerschapsbeurs en hier stond een draagconsulent die doeken verkocht. Zo kwam ik aan mijn eerste draagdoek. Er werd ons een knoop uitgelegd die we konden doen en zo zijn wij op pad gegaan.

De eerste keer dragen

Toen mijn dochter geboren was, had ik eerst nog een lang herstel. Ik kon niet ver lopen, dus het dragen moest nog even wachten. Toen ik het uiteindelijk (toen ze een maand was) aandurfde om te gaan dragen, had ik eerst even een filmpje opgezocht van de knoop. Zo heb ik geleerd hoe ik mijn dochter in de draagdoek kreeg. Na heel veel oefenen durfde ik haar in de draagdoek te doen. Het zat heerlijk en ze was gelijk rustig. Doordat de band om mijn buik zat leek het zelfs te werken voor mijn bekken en eindelijk kon ik een stukje verder lopen. De draagdoek ging vanaf toen altijd mee.

Perfecte momenten
De start van mijn draagreis met mijn eerste dochter en mijn hond Rakker.

Ik zag het al ver van te voren voor me, de hondenriem in mijn hand en mijn kindje in de draagdoek bij mij. En zo ging het ook. Wat was ik onwijs trots, op mezelf met mijn dochter en mijn hondje Rakker (die net zo trots was om met zijn “nichtje” te lopen). Zo heb ik het ouderschap al vanaf het begin voor mij gezien. Zij lekker dicht bij mij, samen avonturieren.

Consult

Toen ik een tijdje aan het dragen was wou ik wel graag een andere knoop leren om mijn dochter ook op mijn rug te kunnen dragen, ze was toen al een stuk ouder en voorop werd het best wel zwaar. Ik zocht een draagconsulent in de buurt en die vertelde mij dat de knoop die ik voorop knoopte (geleerd door degene die ons de doek had verkocht) eigenlijk helemaal niet mocht met een geweven draagdoek.

Mede hierdoor vind ik het ook erg belangrijk dat nieuwe ouders de juiste adviezen krijgen voor het dragen van hun kindje. Wat je zelf kunt doen om dit te voorkomen is door te kijken of een draagconsulent echt geschoold is (bijvoorbeeld of ze aangesloten zit bij de vereniging van draagconsulenten). Draagconsulenten die hierbij aangesloten zitten volgen elk jaar bijscholing en zo houden ze hun kennis up-to-date.

Ik wens jullie allemaal veel draagplezier!

Na het lezen over mijn draagreis zelf ook graag beginnen met dragen of heb je een andere vraag?

× Stel je vraag