Berichten

Ergonomisch dragen

Header ergonomisch dragen

Voordelen ergonomisch dragen

Het ergonomisch dragen van jouw kindje kent vele voordelen. Zo draagt het bij aan de veilige hechting tussen jou en jouw baby, omdat de wereld vanaf papa of mama veilig en geborgen aanvoelt. Je hebt je handen vrij om andere dingen te kunnen doen, zoals:

  • kleine klusjes in het huishouden
  • spelen met oudere broers of zussen
  • de honden uitlaten
  • koffie drinken
  • even een momentje voor jezelf terwijl je kindje heerlijk ligt te slapen

En natuurlijk nog veel meer. Als je baby’tje huildagen heeft is het dragen ook echt een uitkomst, want als ze veilig bij jou kunnen zijn huilen ze vaak veel minder. Zo kom je de huildagen makkelijker door en zullen ze ook sneller weer voorbij zijn.

Draagconsult

Bij al deze voordelen is het wel belangrijk dat je jouw kindje ergonomisch draagt. Hierbij let je op een aantal dingen en een geschoolde draagconsulent kan je daarbij helpen. Helaas zijn er nog steeds een aantal dragers op de markt die niet ergonomisch zijn of die niet de juiste informatie geven. Waardoor ergonomische dragers niet op de goede manier gebruikt worden. Moet je dan helemaal niet dragen? Natuurlijk wel! Maar het is wel belangrijk dat je op een aantal punten let. Hiervoor kan je het beste een consult boeken bij een geschoolde draagconsulent, zoals bij mij of (als ik niet in de buurt woon) bij andere consulenten te vinden op de website van de vereniging van draagconsulenten. Wij volgen regelmatig bijscholingen, waardoor we op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes in de draagwereld. Zo kunnen wij jou helpen met het beste voor jouw kindje en voor jou.

Ook voor de ouder

Wist je dat ergonomisch dragen ook het fijnste is voor jou? Als je goed ergonomisch draagt is de drager of doek zo afgesteld dat het ook voor de drager fijn is. Krijg je dus last van je rug tijdens het dragen? Dan kan het zijn dat er nog voordeel te halen valt in je manier van dragen. Als draagconsulent kunnen wij jou daarbij helpen. Het dragen moet natuurlijk wel voor allebei fijn zijn.

Consult

Wil jij meer weten of eens verschillende dragers en doeken uitproberen? Laat dan in contact een berichtje achter.

× Stel je vraag