Waarom dragen?

Hechting

Tijdens de zwangerschap zat je kindje veilig in jouw buik. Eenmaal geboren moet je kindje nog wennen aan de wereld, maar ook aan jou. Door je kindje te dragen draag je bij aan de hechting met je kindje. Het geeft een veilig en geborgen gevoel en jij hebt tussendoor je handen vrij. Om bijvoorbeeld de hond uit te laten of gewoon lekker te kunnen wandelen. Ook heb je tussendoor even tijd om met oudere broers of zussen te spelen. Het dragen van je kindje draagt ook bij aan een goede start met de borstvoeding, door de aanmaak van oxytocine als je kindje dichtbij jou is.

Huildagen

Zit je kindje midden in zijn huildagen, ook dan helpt het dragen van jouw kindje vaak. Lekker even samen in de buitenlucht en je kindje is waarschijnlijk zo heerlijk in slaap. Mocht het huilen door darmkrampjes komen helpt jouw warmte op het buikje van jou kindje de darmkrampjes te verminderen.

Peuters en kleuters

Jouw kindje al te oud om nog te dragen? Nee hoor! De meeste kinderen vinden het heel fijn om gedragen te worden. Er zijn zelfs speciale draagzakken voor peuters en kleuters. Zelf heb ik ook een hele fijne peuterdraagzak van Tula in de verhuur (mocht je nog niet overtuigd zijn). Zo kun je ook met kleine kinderen die fijne bergvakantie doen. Of gewoon eens lekker door het bos of over het strand wandelen zonder dat je loopt te zeulen met een wandelwagen die toch niet zo off-road blijkt te zijn als je dacht.

Buitenlucht
Waarom_Dragen

Zelf merk ik dat als ik met mijn kinderen buiten ben geweest ze veel rustiger zijn en veel beter slapen. Kinderen horen veel buiten te zijn en dit geldt natuurlijk ook voor baby’s. Als jij je baby draagt kan hij/zij heerlijk rondkijken terwijl hij/zij toch lekker dicht en veilig tegen jou aanzit. Als jullie een drukke dag hebben gehad of je kindje heeft de hele dag gespeeld op de opvang/bij de gastouder kan het buiten zijn en je kindje dragen voor jullie allebei ook helpen om te ontprikkelen. Zo komen jullie beiden weer heerlijk tot rust.

Enthousiast geworden? Kijk snel verder bij ‘consult’ om te lezen over hoe een consult eruit ziet en voor de tarieven.

× Stel je vraag